Efterårs ferie-cykeltur i sydlige Piemonte

Efterårs ferie-cykeltur i sydlige Piemonte og Ligurien i Norditalien.


Turen er rykket til fredag 11. september og retur 18. september. Efterfølgende tekst er IKKE rettet.

Vi har været der mange gange. Vi kører rundt på el-mountainbike med Peter og Dorthe, som er vores private guides og værter. Vi hygger med de lokale italienere (på afstand), nyder deres storslåede natur vin og tapas. Alle kan deltage, blot du kan sidde på en cykel. En fordel at du har prøvet gear.  Det er som at sidde på en kondicykel, du bestemmer selv belastningen. Der er også mulighed for egne gå- og cykelture.

Vi skal bestille nu, hvis vi skal afsted. Easy Jet flyver med reducerede ture.

Vi anser denne form for ferie som tryg.

Min 4 max 8 personer, ligelig kønsfordeling tilstræbes. Enkelværelse til alle.

Onsdag den 2 september til onsdag den 9. september 2020
Pris: i alt 6000 incl. lommepenge
Ophold all inklusive med privat guidet ture hver dag: 4000 kr.
Leje elcykel 5 dage : 750 kr.
Fly retur p.t : 439  kr.
Lommepenge: ca. 800

Indkvartering på Casa Monferrato (tidligere kirke fra 1600 tallet - 10 store dobbeltværelser, (5 på 1. sal og 5 på 2. sal), 4 nye bade, fordelt med 2 på hver etage, stort nyt køkken og spisesalen (den gamle kirkesal) på 100 kvm.
Skøn solhave med pool beliggende op til Bruno Slot.

Hvert værelse har en smuk udsigt over vinmarker og den lille landsby Bruno(Asti Provinsen)

Vi er fælles om madlavning, borddækning og oprydning- af hensyn til planlægning indkøb mv. er menuerne fastlagt på forhånd, morgenmad er kaffe te, juice, brød smør oste, marmelader, gryn, mælk yogurt frugt og æg, frokost diverse pastaretter og salater, middag forret, hovedret dessert, kaffe diverse småkager mv..

Program:

Det justeres så vi opnår maksimalt beskyttelse. Vi holder os væk for områder med mange mennesker. Så marked bliver formodentligt ikke til noget. Vi foreslår at dem der vil, testes for corona inden vi tager der ned, således at vores gruppe er sikker. Mundbind skal bæres i flyver p.t. I Bruno hvor vi skal bo har der ikke været tilfælde. Masser af plads så dem der ønsker det kan holde afstand.


Onsdag:
Rejsende med Easyjet fra København denne dag afhentes af minibus i Malpensa lufthavnen i Milano med ankomst Casa Monferrato ca. klokken 14, hvor vi indtager et lettere traktement. Indkvartering sker i enkelt eller dobbeltværelse (2 enkeltsenge) afhængig af antal deltagere- middagen er forberedt og vi spiser ca 19.

Torsdag:

Morgenmad klokken 8.30. Efter morgenmad fordeles arbejdsopgaver nogle dage frem, hvorefter vi pakker rygsækkene med madpakker, fylder vand på flaskerne og sætter os ind i bilerne med kurs mod cykeludlejningen i Nizza Monferrato, hvor vi lejer e- mountainbikes i 5 dage, pris 100 euro (normalpris 117 euro).

Fra Nizza kører vi gennem byen og ud på de små veje, der snor sig op og ned af bakke mellem vinmarker og små byer. Turens længde aftaler vi undervejs, men mellem 25 eller 35 km eller måske længere skulle vi nok kunne klare, da vi nu har lidt hjælp til bakkerne med en elcykel. Den medbragte frokost indtager vi i naturen på en bakketop med kig til alperne hvis vejret er klart nok. Kaffe kan vi få på en af de mange små cafeer i småbyerne. På vejen hjem til Bruno kan vi stoppe i Cantina di Mombaruzzo(vinproduktion) og prøvesmage nogle af deres dejlige vine. Fra Mombaruzzo Stazzione forcerer vi så den sidste lange bakke op til Mombaruzzo, hvorefter vi kan rulle de sidste 3 km ned til Bruno.


Efter hjemkomst kan vi slappe af i poolen, spille bordtennis, kort eller læse med lidt til væskebalancen og lidt snacks. Aftenen kan når det er blevet mørkt bruges til at se film eller koncerter fra you tube på husets biograflærred.

Middagen forberedes i fællesskab og indtages i Bruno ca. 19 – 19.30

Fredag 2020:

Morgenmad klokken 8.30
Efter morgenmad pakker vi igen rygsækkene med madpakker og drikkevarer og frugt. Vi kører nu ud fra Bruno på en ny tur af ca. 35 til 50 km. eller længere efter aftale. Vi cykler i nye områder af Piemontes smukke landskab og ser nye små landsbyer. På vejen hjem til Bruno gør vi holdt på Berta, et verdensberømt grappa destilleri, inden vi cykler de sidste 4 km til Bruno til afslapning pool, osv.

Om aftenen ca kl. 20 går vi ned til restaurant La Baccante i Bruno, som serverer en overdådig middag med adskillige piemontesiske retter for 25 euro og vin til 5 euro pr. flaske.

Lørdag:

Morgenmad kl. 8.

I dag lader vi cyklerne hvile i salen og klokken ca. 9.00 kører vi til Varezze ved Middelhavet og går en smuk tur på 0 til 12 km efter eget valg langs havet på en sti( tidligere togbane) frokosten indtages på en cafe med udsigt over Middelhavet. Efter frokost kører vi til Albisola hvor vi kan bade fra en dejlig strand. Sidst på eftermiddagen besøger vi Museo Casa Jorn, Asger Jorns hus i Albisola, som han forærede til Albisola Kommune.

Vi kører mod Bruno hen mod aften og spiser middag i Bruno.

Søndag:
Morgenmad ca. kl 8.30 ca.

I dag skal vi på langtur i et helt anderledes område syd for kurbyen Acqui Terme så kl. 9.30 kører vi i biler mod Acqui Terme med cyklerne på trailer. På vejen derover henter vi grillkyllinger hos den gode slagter i Nizza Monferrato, så rygsækkene er pakket på forhånd med brød frugt og vand og småkager til turen og servietter!

Turen starter lidt syd for Acui Terme og går over små veje og over bjergrygge. Vi passerer Cartosio, Malvicino, Roboaro, Pareto, Montechiaro alto., måske med en afstikker til en gedeosteproducent. Kort over området er medsendt og turen planlægges aftenen før.

Vi samles i Acqui Terme efter turen. Acqui Terme, en meget smukt restaureret gammel kurby fra romertiden med varme kilder. Vi går tur i den gamle bydel, får en is på den smukke plads i Centrum ser svovlkilderne og besøger det lokale smukke Enoteca med regionens vine.

Vi læsser cyklerne på traileren og kører i bil tilbage til Bruno medmindre nogle stadig har overskud til yderligere 18 kilometer

Middagen indtages på en dejlig restaurant i Bergamasco ca. 20 til 25 euro inklusive flere retter og vin

Mandag: 
Morgenmad 8.30

I dag igen en skøn lang tur i et fantastisk flot område i Langhe. Vi passerer Canelli, Cassinasco, Bubbio, Loazzolo, st. Stefano Belbo og tilbage til Canelli 
Vi spiser den medbragte frokost i naturen og holder pause inden tilbageturen til Canelli hvor vi kan få en forfriskning i en hyggelig bar på torvet.

Efter en lille pause går turen op ad bakke i den smukke gamle by til slottet og retur. Cyklerne skal afleveres i Nizza i dag så vi læsser cyklerne på traileren og kører til Nizza. Nogle har måske lyst til mere cykling og kan så tage den gamle vej fra Canelli til Nizza.

Middag i Bruno

Tirsdag:

Morgenmad klokken 8.30

Bruno ligger i Asti provinsen og hovedbyen er naturligvis Asti en flot by at besøge så efter morgenmad tager i bil til Asti ser byens smukke bygninger, spændende forretninger flotte domkirke og spiser en frokost på en dejlig cafe på torvet inden vi tager tilbage til Bruno for at slappe af.

Alternativt kan vi tage til” storbyen” Alessandria (100000 indb.)

Middag i Bruno

Onsdag 2020

Afrejsedag

Morgenmad klokken ca. 9.00

Vi pakker og rydder op på værelser og går en tur eller hygger os hjemme spiser en frokost og kører mod Malpensa

Vi kører mod Malpensa kl. 14.30

Ændringer i ovennævnte program forbeholdes.

Evt. rygning skal forgå udendørs

Pris: 530 Euro

Prisen er eksklusive leje af cykel( se ovenfor) og flyrejse som i selv skal købe jf. nedenfor men inklusive:

1. Transport i minibus til og fra lufthavn,

2. 7 overnatninger,

3.Transport i minibus til og fra turudgangspunkterne,

4.Ture til Varezze og Albisola ,og i omegnen af Bruno, Nizza, Acqui Terme og Langhe og 
Canelli

5.Sengelinned og håndklæder, rengøring

6. 7 morgenmad, 6 frokost, 5 middage, fri rød og hvidvin tappet fra Cantinaer i og omkring 
Bruno, vand, kaffe og the, frugt og kage., der indtages i huset

NB: Mad og drikke der indtages uden for huset er for egen regning.

Betaling i Euro ved ankomst til Casa Monferrato.

Rejse forslag: I skal selv købe flybillet.

Udrejse: Onsdag den 2. september 2020 kl. 9.45 fra København med Easyjet til Milano Malpensa, hvor I afhentes i minibus og køres direkte til Casa Monferrato, Bruno(AT)

Hjemrejse: onsdag 9.9 kl. 19.05 – ankomst til lufthavn i minibus ca. 16.30.

Billeder fra Casa Monferrato og omegn kan sendes pr. email på forespørgsel
Casa Monferrato

PIAZZA ROMA 1
14040 BRUNO (AT) 
ITALIA