Velkommen til Single Rock Café København

 

Bliv frivillig.

De frivillige er for Single Rock præcis, hvad olie er for en bilmotor. Den får tingene til at glide smertefrit, og hvis den mangler, brænder det hele sammen.

Single Rock har, som enhver anden forening her i foreningernes hjemland, en bestyrelse, en formand, en kasserer, en revisor, en bogholder og forskellige udvalg med de mest forskelligartede opgaver. Disse funktioner bestrides af ubetalte frivillige, ganske som i en typisk forening.

Single Rock har imidlertid også en anden type frivillige, og ganske mange af dem. Det er medlemmer, som af egen drift tager initiativ til aktiviteter for hele medlemskredsen. Det er svært at beskrive præcist, hvordan man bliver frivillig, men her er et aldeles imaginært eksempel med Jørgine, der meldte sig ind i SRC til nytårsfesten 2022. Hun faldt i snak med andre deltagere og fik indtryk af, at der var flere, som hun delte interesser med.

En måneds tid senere fik hun lyst til at se den nye film ”Tjuhej, hvor det går”, men hun yndede ikke at gå i biografen alene. Derfor skrev hun en mail til Spontanlisten (spontanlisten@kbh-src2.dk) og spurgte, om der var andre, der havde lyst til at tage med. Hun huskede at skrive alle nødvendige oplysninger om tid, sted, mødetidspunkt, mailadresse osv., og næste morgen havde hun selv ligesom 400 andre abonnenter på ”Spontanlisten” modtaget sin egen invitation.

De var 8 deltagere, der mødtes som aftalt, og det var i enhver henseende en hyggelig aften, selv om der var en enkelt Klaus Kludder, der havde skrevet, at han kom, men som aldrig dukkede op. De diskuterede filmen på en nærliggende café, og flere oplevede, at nogen havde bemærket detaljeri filmen, som andre havde overset.

Da Jørgine nogle måneder senere fik lyst til at se en anden film, gentog hun hele historien og med samme resultat.

Og dermed havde Jørgine lavet to arrangementer indenfor 12 måneder, og var dermed officielt indlemmet i gruppen af frivillige. Det fik hun glæde af senere på sommeren, hvor foreningen til en favorabel frivillig-pris inviterede til et museumsbesøg med efterfølgende middag for hende og alle de andre frivillige.

Nu ved du, hvordan man bliver frivillig.